Skip to content
Ensomhed og fraværd

Vores mission med Vi er venner, er at nedbringe ensomheden for mennesker med udviklingshandicaps.

Det berører os dybt, at mennesker der af forskellig årsag er udfordret, ikke helt har de samme betingelser for at knytte venskaber, som os funktionsfriske.

At færdes ude i verden/hverdagen kan være uoverskueligt og svært for mange, så det fysisk at møde andre, kan være en udfordring. Ensomhed og fravær af samvær bliver manges hverdag og det vil vi gerne at lave om på.

Vores venskabsapp giver mennesker med udviklingshandicap mulighed for at finde venner online via interessefælleskab. Det er et godt udgangspunkt for at knytte venskab, som forhåbentlig kan gå hen og blive et offline venskab.

Da vi har med en sårbar gruppe af mennesker at gøre, arbejder vi hele tiden med at gøre vores forum så trygt og sikkert som muligt, for at kunne passe bedst muligt på vores brugere. Vi har i samarbejde med LCIK (Rigspolitiets Landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet) fået snakket om de problematikker, der kan være forbundet med brugergruppen og forsætter hele tiden med at sikre os og brugerne på bedst tænkelige måde.

I vores log in procedure bruges der fx 3-trins godkendelse med:

  • profilnavn, som er ens navn i app’en. Det må selvfølgelig ikke må være ens rigtigt navn
  • en helt unik kode
  • valg af 3 (sikkerheds) dyr via ikoner (som kun brugeren kender)

Det kræver ved oprettelse måske lidt hjælp, som vi håber, at I pårørende vil være brugeren behjælpelig med.

“Da der er mange i brugergruppen som har læse og skrive vanskeligheder, så har vi bevidst valgt at kommunikationen foregår med video- og lydbeskeder, så alle kan være med. Og vores aktivitet i app’en er selvfølgelig også igennem lyd og billeder. Det er er vigtigt for os, at brugerne komme til at kende os, som står bag, så vi tydeligt kan vise, at vi er rigtige mennesker og ikke bare en maskine”

Vores mål er, at gøre app’en så aktiv som mulig, så der vil komme videobeskeder med opfordringer om handling fra os, for at hjælpe brugerne til aktivitet. Det er jo bare sjovere at tale med nogle – i stedet for kun selv at sige noget.

Det er et mål for os, at vores venskabsapp, kan få betydning i brugernes hverdag og kan være med til at give bedre livskvalitet og følelsen af samhørighed med andre. At den rent faktisk kommer til at gøre en forskel.

Kommunikationen brugerne imellem er én til én kommunikation. Venskaberne indgås først når den, der ansøger og den, som bliver ansøgt om venskab, begge har tilkendegivet, at de gerne vil være venner. De har så muligheden for at kommunikere og lære hinanden bedre at kende, til glæde for hinanden.

Vi viser, at man godt kan nøjes med at facilitere rammen, og så skal brugerne nok selv skabe indholdet. Det er ikke vores arbejde at instruere dem i, hvad de skal mene, sige, tænke og gøre. Vi tror på, at skaber vi den bedste base, så udspringer venskabsmagien ud af det.

Vi ved, og kender, betydningen af venner og det synes vi oprigtigt at alle har ret til. Vi håber på, at vores app kan nedbringe antallet af ensomme mennesker med udviklingshandicaps.

Har du spørgsmål?

Sidder du med spørgsmål om Vi er venner, så ta’ endelig fat i os. Vi er her for at hjælpe. Fang Signe – det er hende, som ved det meste. Og du må spørge om alt fra “Hvornår er I online?” til “Kan min datter være bruger?” og “Hvordan finder vi et sted at gå til håndbold?”

Signe fanger du på mail: signe@viervenner.dk. Du kan også ringe til os på 6127 8242

Følg med

#Viervennerapp

Populære artikler

Lang og ensom sommer

Igår var jeg i Århus og fortælle om venskabsapp’en Vi er venner  for en dejlig gruppe mennesker med udviklingshandicap.Jeg spurgte hvad de skulle i deres

LÆS MERE »

Manualhjælp
Hent forældremanualen lige her

» HENT DEN LIGE HER

Vil du også prøve?


Nogle gange er det nemmest, at forstå og snakke med om, hvis man selv har prøvet. Vi giver dig en måned til at prøve og teste app’en. Når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet, så sender vi dig fluks et link du kan oprette dig på. Vi ses inde i app’en
Følg med

#Viervennerapp