Skip to content
Noget at snakke om

Nogle af os syntes det er svært at tale om ingenting. Det man kalder smalltalk eller at hyggesnakke. Vi ved ikke helt, hvordan vi skal få startet på en samtale uden emne. Og samtidig skal man signalere, at man gerne vil i kontakt med andre, at man er interesseret og man er et spændende menneske.

Og når vi endelig får taget os sammen til at spørge et ukendt menneske om noget så virker det nærmest som et overfald, fordi vi har varmet op til det spørgsmål så længe, at vi slynger det ud med al den kraft vi har, uden så meget som et opvarmende indledende ord.

Tit ender man med at stå der alene og træde sig selv over tæerne, fordi man faktisk udsender et helt forkert signal til omverden. Et signal om at man ikke er sådan én som er kontaktbar. Og det er ofte helt forkert. For man står der og bruger al sin energi og overskud på at være det modsatte – man ved bare ikke, hvordan man skal angribe det.

Forestil dig en samtale – en hyggesnak hvor det kun handler om at den ene part af samtalen kun snakker om et emne, som kun interesserer denne person eller hvor det handler om, at overbevise den anden om, at man ved rigtig meget om dette bestemte emne. 

Tiden i sådan en samtale går i stå, og er man en af de ”ukontaktbare”, så er det en rejse som gidsel i et emne man overhovedet ikke ved, hvordan man skal komme ud af – eller for den sags skyld skal kunne byde ind i. 

Ofte føler man sig også dum i forhold til den anden. Fordi man ikke nødvendigvis ved så meget om fotografering, droneflyvning, fluefiskeri, perlestrik eller noget helt femte. Fordi man har aldrig haft interessen.

En oprigtig og god samtale er en, hvor begge parter har muligheden for at tale og for at lytte. For at byde ind, for at mødes, for at se og anskue fra flere vinkler, for at have lov til at være enige om at være uenige.

Men sådan en samtale får man ikke hvis man er blevet gidsel i droneflyvningen – som man ikke ved noget om.

Men hvad nu hvis man har en fælles interesse at snakke om? Ser det så ikke helt anderledes ud for os ”ukontaktbare”?

Jo det kan du tro det gør. For så kan vi jo byde ind, så har vi værdi, så ved vi noget. Hvis interessen er fælles, så kan vi mødes i samtalen. Og hvis man til en start har en fælles interesse at snakke om, så er man jo allerede godt i gang.

Populære artikler

Lang og ensom sommer

Igår var jeg i Århus og fortælle om venskabsapp’en Vi er venner  for en dejlig gruppe mennesker med udviklingshandicap.Jeg spurgte hvad de skulle i deres

LÆS MERE »

Manualhjælp
Hent forældremanualen lige her

» HENT DEN LIGE HER

Vil du også prøve?


Nogle gange er det nemmest, at forstå og snakke med om, hvis man selv har prøvet. Vi giver dig en måned til at prøve og teste app’en. Når du har tilmeldt dig nyhedsbrevet, så sender vi dig fluks et link du kan oprette dig på. Vi ses inde i app’en
Følg med

#Viervennerapp