Ida’s drømmepraktik

Vi har givet ordet til Ida. Vores supportansvarlig. Vores menneske med et udviklingshandicap. Vores superbruger. Alle ord er hendes og vi har ikke ført pennen, men blot stillet et par spørgsmål. Vi er stolte af Ida og hendes tilgang til at arbejde i verdens venligste virksomhed og vi er stolte af at hun vil i praktik for os.

Værsgo Ida. Ordet er dit.


Da jeg blev afskediget fra mit forhenværende arbejde, troede jeg ikke, at jeg ville komme til at arbejde for den sag igen. Så jeg skrev på Facebook, for at fortælle folk, at jeg ikke havde et arbejde længere.

Så fik jeg heldigvis en besked på Facebook fra Signe, og hun havde et fantastisk tilbud til mig. Hun kunne godt bruge en som mig, da hun var ved at arbejde på et fantastisk nyt projekt, som gik ud på at hjælpe folk med særligt behov via en venskabsapp.

Mit drømmejob har altid været at kunne hjælpe andre, som har det svært. Som folk med særligt behov.

Ida

Jeg tøvede ikke i et sekund, da hun spurgte mig, jeg ville høre mere om det projekt som jeg kunne komme til at arbejde med. Så vi fik lavet en aftale om at mødes og snakke om det. 

Jeg var solgt på stedet da jeg fik at vide hvad det gik ud på.

Det gik ud på at, Signe ville lave en app, til folk med særligt behov,som har svært ved at læse og skrive og mangler en ven eller en veninde, så de ikke var så ensomme.

Det jeg så skulle lave, var at servicere folk inden i app’en og lave video hilsner til brugerne og hjælpe folk med at bruge app’en.

Hvad tænker du om app’en?
App’en er en super ide fordi den ville kunne hjælpe dem som har læse og skrive vanskeligheder eller særligt behov og som rigtig gerne vil finde en ven eller veninde. De andre sociale medier som eksisterer, er ikke så brugervenlig til dem der er ordblinde eller har et særligt behov.

Hvordan er det at være en del af arbejdspladsen Vi er venner?
Det er skønt og dejlig. Jeg har en rigtig sød chef, og chefs højere hånd er også rigtig sød, der er respekt imellem os, og god karma.

Hvad giver praktikken dig personligt?  
Stolthed, ære, respekt, mod, tillid, glæde og styrke.

Er der noget det er svært eller udfordrende?
Det kan nogle gange være svært at følge med de to unge damer, (henholdsvis 42 år og 53 år, oplyser redaktionen), det kan være udfordrende at lave skriveopgaver, men jeg har heldigvis cdord til hjælp.

Hvad tænker du om, at mange af brugergruppen har svært ved at få et arbejde?
Det er trist og en skam, at der ikke er nogen, der vil ansætte nogen som os. Man skal nemlig ikke undervurdere folk, og lige den målgruppe skal man ikke gøre det ved, da de har så meget at byde ind med.

Vi har værdi selvom vi er udfordret.

Ida

Kæresten udtalelse omkring ida:
Ida kom fra et arbejde, der gav hende stress, og havde mistet modet på næsten alt. Men efter hun er startet i praktik hos ”Vi er venner” er hun blevet mere glad, og har fået modet til livet tilbage.

Hvad tænker du om fremtiden og de jobmæssige udfordringer?
Jeg tænker, at det er super spændende, og at jeg kan vokse med opgaven og at jeg kan tackle de kommende udfordringer, der må være. Jeg ved, at jeg altid kan spørge om hjælp.

Fremtiden tager jeg mig ikke så tungt, bare en dag ad gangen og så ser vi hvor det bærer mig hen.