Vores historie

Vi er venner er et venskabsbaseret samarbejde, mellem Rasmus Torp Christiansen og Signe Naessing, inspireret af en undersøgelse lavet af Socialpædagogen, i efteråret 2017 blandt 435 socialpædagoger, der til dagligt arbejder på bosteder for voksne med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, vises, at beboerne i gennemsnit har 2,8 venner. Knap halvdelen har mellem en og fire venner. Men hver ottende i undersøgelsen svarer, at beboerne med handicap slet ingen venner har.

Den tanke rørte så meget ved både Rasmus og Signe, at ideen til venskabs webapp’en udsprang som en kraftig tanke. En tanke om at skabe et yderst brugbart redskab, som kunne skabe venskabsrelationer på tværs af handicaps, interesser og boformer.

Vi er en forretning bygget på venskab. Vi har et langvarigt venskab sammen. Og vi er sammen på en mission om, at bryde ensomheden for mennesker med hjernemæssige handicaps igennem et socialt medie, som både er nemt og trygt at bruge. For det er ikke meningen, at vi som mennesker skal være ensomme. Men som et menneske med et kognitiv handicap, en funktionsnedsættelse, et indlæringshandicap, en eller anden form for hjernemæssigt handicap kan det være svært at finde nye venner. Svært at skabe de nye relationer. 
Og laver vi om på med Vi er venner.

Hvad handler Vi er venner om?
Det handler om venskaber. Om relationer mellem mennesker, som har en fælles interesse, en god kemi eller bare et helt basalt behov for kontakt til andre i deres liv. Og så handler det om, at det skal være nemt og tilgængeligt for alle. Så selvom man ikke kan læse eller skrive, så skal man stadig have en mulighed for at kommunikere med andre.

Vores mantra og fokus er: Det skal være nemt og trygt at skabe nye venskabsrelationer. Og det mantra gennemsyrer alt hvad vi laver. For så skal det ikke kun være nemt at bruge, det skal også være nemt at gennemskue, det skal være nemt at få den hjælp man har brug for, nemt at komme i kontakt med os. Nemt og trygt.

Vi bygger vores forretning på fem principper:

  1. Nemhed: Det skal være nemt af få nye venner, og derfor arbejder vi hele tiden ud fra et nemhedsprincip: Er der f.eks. brug for meget support, så har vi ikke gjort vores arbejde godt nok, og så må vi lave det om. Det skal være nemt at gennemskue, nemt at komme i kontakt med os osv.
  2. Tryghed: Det skal være trygt at finde nye venner, og derfor er sikkerhed og tryghed et af vores absolut højeste prioriteter
  3. Inspiration: Viser hvad der er muligt, og det kan forhåbentligt inspirere andre til at lave andre gode tiltag, som kan bekæmpe ensomhed
  4. Vi giver tilbage: 2 % af overskuddet gives til venskabsfremmende tiltag og ideer, som kan skabe gode relationer offline
  5. Samarbejde: Vi samarbejder med andre, som skaber venskabsmuligheder for mennesker med kognitive handicaps

Og det er også de fire principper, som guider os i vores arbejde. For i virkeligheden er det ret simpelt: Vi behandler mennesker, som vi selv ønsker at blive behandlet. Det betyder at være opmærksom, at lytte og rent faktisk høre efter, behandle alle med respekt og værdighed, være gennemsigtig og være ærlig. Jo bedre vi behandler dig, jo bedre vi udvikler og driver venskabsportalen, jo mere succesfuld vil vores forretning være. Og det driver os i alt, hvad vi gør fra, hvordan vi vælger vores funktioner på portalen, til designet, til den måde vi taler med dig på. For vi driver en forretning til brugerne. Og det er dem, vi skal give den allerbedste oplevelse. Nemt og trygt.

For os er det ikke nok blot at drive forretningen. Vi vil give tilbage til alle dem, som giver os succes. Og det gør vi bl.a. ved at give en del af vores overskud til venskabsfremmende formål, som kan være med til at styrke venskaberne ude i den virkelige verden. Vi hjælper med at bygge venskaberne online, og vi hjælper med at styrke dem offline.